tirsdag 6. oktober 2009

På besök i Helvete

Ja, i helgen var vi där. I helvetet. Men det var inte så värst illa egentligen... Jag och Matte Anki åkte från Sverige för att träna på fjället. Vi hämtade upp Matte i Hamar och fortsatte sedan upp till Helvete i Espedalen. På Lördagen kunde man förresten fort tro man hamnat i helvetet. Det snöade på tvärs och riporna hade tagit en charter till syden för länge sen. Det var tur vi hade vinterdäck på bilen asså!På lördagen blev det släpp på fjället. Jag fick första släpp med en jämnårig tjej. Vi kunde inte helt låta bli att leka, men det gick hyfsat bra ändå. Jag hade helt klart gjort framsteg från förra gången vi var på fjället. Det var mer tryck i mej nu och mer kontinutet i söket. Men det blir fort tråkigt när det inte luktar så mycket som en liten fis av en fågel. Ingen vits å kuta runt när det inte finns nåt där, då leker jag hellre! Det dåliga vädret gjorde mej ingenting, så när de andra efter en par timmar vände tillbaka mot bilen så fortsatte jag och en Gordon som heter Teddi lite mer. Det var himla kul! Jag stortrivdes i den höga tunga ljungen. Men det blev en riktig lång dag i ovädret eftersom människorna gick vilse. GPSén var slut på batteri och när de inte har en vanlig karta och är snurrig i huvudet så går det inte bra. Till slut hittade vi tilllbaka till bilen efter att ha ringt efter hjälp. Men jag och Teddi var glad =)

På Söndagen var vi ganska så nöjda och eftersom vi hade så långt hem så var vi bara ute en par timmar. Något bättre väder men inte så mycket mer än småfåglar denna dagen heller. Vi såg väl en par-tre ripor och några få orrar på hela helgen.
Med på turen fanns också en fågelintresserad terrier vid namnet Terri. Trots sitt lilla format var det en tuff och seg liten krabat som tog seig fram i den höga vegetationen.
En film från helgen finns här: *http://www.youtube.com/user/Blackbessangel#play/uploads*

Tack till Skumringen och Black Beauty kennel för en bra helg trots tufft väder!

Ingen kommentarer: